Cupping massage/therapie is een behandeling die al duizenden jaren geleden bestaat in de Chinese geneeskunst. Van oorsprong begon men met cups gemaakt van bamboe en runderhoorns. Wij kennen hier de glazen cups en tevens zijn er nu kunststof cups die regelbaar zijn qua druk. De behandeling wordt uitgevoerd door de cups vacuüm te plaatsen op het lichaam, voornamelijk op de rug. De rug wordt alvorens ingemasseerd met massageolie.

Deze massage wordt gecombineerd met ontspanningsmassagetechnieken en wordt rustig aan opgebouwd met moving cupping, over de gehele rug. Daar waar nodig, worden cups vast gezet. Door het plaatsen van cups, haal je blokkades en verklevingen in het bindweefsel en gedeeltelijke spierlagen meer naar de oppervlakte. Het lymfe- en bloedvatenstelsel kunnen de gifstoffen hierdoor makkelijker afvoeren. Houd er rekening mee dat de huid kan verkleuren op plaatsen waar veel stagnatie zit. Plekken kunnen van licht rood tot zeer donker rood/paars worden en kunnen wel tot ca. 2 weken zichtbaar zijn. Ook kunnen deze plekken wat beurs aanvoelen. Maar, bij deze zeer effectieve behandeling heb je meteen al verlichting van je klachten en het geeft ook een ontspannend gevoel. Met cupping zijn zeer goede resultaten te behalen.

Belangrijk voor deze diepgaande behandeling is wel om van te voren gegeten te hebben en uiteraard hierna extra goed water te drinken.

Het cuppen begint de laatste jaren in het Westen steeds bekender te worden; vele athleten en andere sporters ondergaan het en schromen niet om met ronde afdrukken op de rug rond te lopen. Tevens onder de celebreties waaronder Jennifer Anniston en Gwyneth Paltrow.